Aperol spritz - 8,50
Heerlijke alcoholische aperitief van Aperol, prosecco en bruisend water
Mistinguett Brut - 6,75
Een elegant en karaktervol glas cava uit het oosten van Spanje
Gran Barón - 6,75
Een lekkere, fruitige alcoholvrije bubbel
Seedlip Garden 108 - 8,75
Een prijswinnende alcoholvrije gin & tonic met limoen en munt
Damrak Gin & Tonic - 8,75
Deze frisse citrus gin komt uit het hart van onze hoofdstad dicht bij de Dam, geserveerd met London Essence, sinaasappel en zoethout
Pan de ajo – 7,25
Knapperig stokbrood met knoflookolie van de grill
Oesters – 3,25 p.s. (vanaf 2 stuks)
Verse Franse oesters geserveerd met een huisgemaakte vinaigrette van wijnazijn en sjalot
Kaasstengels – 7,75
Gefrituurde kaasstengels met een
vulling van oude kaas, geserveerd met huisgemaakte chilisaus
Desembrood – 7,75
Lekker bourgondisch brood van bakkerij Reijenga met huisgemaakte kruidenboter en aioli
Mosterdsoep (kan ook vega) – 7,25
Heerlijke romige soep van Groningse mosterd, geserveerd met spekjes
Champignons au camembert – 11,75
Pannetje gesmolten camembert en een duxelles van champignons
Gamba’s pil pil – 13,75
Sissend pannetje olie met gamba’s, rode peper, knoflook en ui
Deze voorgerechten worden geserveerd met Frans stokbrood.
Van de Green Egg
Yakitori skewers – 12,50
Heerlijke kipspiesjes met huisgemaakte yakitorisaus
Slow cooked pork belly – 9,50
Licht gerookte buikspek met een lak van honing en gember, geserveerd met gefrituurde zuurkool
Beef Tataki - 13,50
Dun gesneden beef met een vinaigrette van gele biet en ponzu
Carpaccio klein – 6,75 / groot – 13
Onze befaamde carpaccio met huisgemaakte basilicummayonaise, pijnboompitten, rucola en een rasp van Fryske kaas
Zalm – 13
Dun gesneden zalm, huisgerookt, met mieriksworteldip, zoetzuur en toast
Boneless ribs – 11,50
Malse gemarineerde spareribs zonder bot, geserveerd met huisgemaakte sambalmayo, bosui en sesam
Steak tartaar – 13,75
Klassieke steak tartaar geserveerd met mosterdmayonaise, little gem en toast
Binnenplank – 16,95 p.p.
Proeverij van onze voorgerechten: carpaccio, zalm, yakitori en gamba’s. Heerlijk om te delen.
Coq au vin – 28,75
Stoof van kip in combinatie met maïshoen en gekarameliseerde witlof
Ossenhaas klassiek – 37,50
Prachtig stuk ossenhaas, krachtig aangezet in de pan, geserveerd met klassieke jus, gebakken champignons en ui
Zuurkool (vegan) – 18,50
Huisgemaakt taartje van biologische zuurkool en aardappel uit Engwierum, geserveerd met een olie van gebrande mosterd
Rib-eye steak au poivre – 37,50
In de pan geschroeide dikke rib-eye met klassieke Franse pepersaus
Vispannetje kabeljauw – 26,50
Zalig pannetje uit de oven met huisgemaakte tomatensaus
Aziatische varkenshaas – 25,50
Gemarineerde varkenshaasmedaillons, geserveerd met pittige boontjes, gefrituurde knoflook en een Oosterse knoflooksaus
Saté royal – 23,75
Bistrospies met malse kip, geserveerd met satésaus, huisgemaakte atjar en cassave
Spareribs – 28,50
De beroemde spareribs geserveerd met een ketjapdip en knoflooksaus
Kimchi Curry (vegan) – 18,50
Romige Koreaanse curry met gewokte groenten en rijst
(Keuze uit: vegan, met kip +4,50, met gamba’s +6,50)
Kadehap – 24,75
Gegrilde Schotse biefstuk geserveerd met kruidenboter
Bali – 37,50
Ossenhaas met sambaljus, geserveerd met witbrood
Asian box – 27,50
Heerlijke gevulde box met Oosterse biefstuk, gamba’s, kipsaté en zoetzure groenten
Brownie – 9,75
Warme brownie met karamel en vanille-ijs
Appel kruimel – 9,75
Huisgemaakte appelcompote met vanille-ijs en slagroom, afgetopt met crumble
Wentelteefjes – 10
Gebakken wentelteefjes van Fries suikerbrood, geserveerd met kaneelijs en slagroom
Koffie compleet – 9,75
Koffie of thee naar keuze met friandises van banketbakkerij Boonstra
Portie bitterballen “de Bourgondiër” – 7,50
Rundvlees | Fritessaus | Mosterd
GRO oesterzwam bitterballen – 7,50
Vegetarisch | Fritessaus | Mosterd
Combi snacks – 9,75
Fritessaus | Curry
Tempura gamba’s – 8,75
Chilisaus
Vlammetjes – 7,50
Chilisaus
Rib Fingers – 11,50
Aioli | Bosui
Nacho’s – 9,75
Gesmolten kaas | Tomaat | Ui | Guacamole | Chilisaus | Crème fraîche
Carpaccio roll – 11,50
Rucola | Basilicummayonaise | Parmezaanse kaas | Pijnboompitten
Kaasstengels warm – 7,75
Huisgemaakte chilisaus
Zoete aardappel friet – 5,50
Kerriemayonaise
Borrelplank (2 à 3 personen) – 24,95
Nacho’s | Snacks | Breekbrood | Carpaccio roll
21 maart BINNEN dinnershow met Mark Bakker
We werken deze avond met een vast menu
Voorgerecht:
Goed gevulde shared dining plank met onder andere zalm, steak tartaar, yakitori kipspiesjes en gamba’s
Hoofdgerecht:
keuze uit
• Ossenhaas teriyaki met gefrituurde knoflook en Oosterse groenten
• Zeebaars en papillote
• Bloemkooltaartje met biologische aardappel en zoetzuur (vegan)
Dessert:
Grand dessert to share
€49,50 p.p.